Ekonomi, Ekonomicenter, Reskontra

TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 2 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.


TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen – en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu sommarjobbare till vårt Ekonomicenter som hanterar ekonomi och lönehantering för sex stycken bolag. Vi behöver nu förstärka vårt team som arbetar inom kund- och leverantörsreskontra.  Vi behöver framförallt hjälp med arbetet i våra reskontror. I leverantörsreskontra arbetar du med inkommande fakturor, matchning, inskanning, bokföring, utbetalningar och utredningar.

Motsvarande moment i kundreskontran är ordersläpp, kreditbevakning/uppföljning, inbetalningar och analyser. Stundtals har du mycket kundkontakt. Vidare kommer du komma i kontakt med andra sedvanliga funktioner inom en ekonomiavdelning och där ges möjlighet till även andra arbetsuppgifter.

Vi vet att detta är en väldigt nyttig erfarenhet för studenter på väg ut i arbetslivet och för rätt person finns det senare goda möjligheter till extraarbete under den resterande studieperioden.

 

Kvalifikationer

Vi ser helst att du redan har läst minst ett år ekonomi på högskola/universitet. Noggrannhet, en positiv attityd och analytiskt tänkande är något vi värdesätter. Har du tidigare erfarenheter av praktiskt redovisningsarbete så är det meriterande. Vi arbetar i affärssystemet Movex och förutsätter att du har god datorvana.

   

Ansökan

Ansök via vårt rekryteringsverktyg. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Probationary period
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/6
Kontakt
  • Johan Ahlblom, 070 370 76 01
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-04-14

Return to job vacancies

Scheduled maintenance

On Sunday 24th February Varbi will be closed for applicants and recruiters between 06.00-10.00. This is due to regular maintenance work on our platform to further strengthen the security and stability of Varbi.